Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basket

5 GODINA POSTOJANJA SU SEVOJNO

Sportsko udruženje Sevojno osnovano je 12. aprila 2017.god.Trenutno u ovom udruženju ima oko 150 članova,od kojih većinu čine deca uzrasta od 6 do 18 godina.SU Sevojno čine šklolica sporta,škola košarke za dečake i devojčice,škola odbojke za devojčice,6 muških košarkaških selekcija i 2 ženske košarkaške selekcije.

Su Sevojno iako postoji samo 5 godina iza sebe ima dosta dobrih ostvarenih rezultata u prethodnom periodu.I svakim danom granice se pomeraju na jedan viši nivo.Podsetićemo Vas na neke uspehe u proteklih 5 godina postojanja.

Najveći uspeh u istoriji kluba napravila je generacija 2006 godište.Vicešampionska titula Srbije na takmičenju Basket 4 kids.A ovaj uspeh je bio ujedno i plasman na završni regionalni turnir svih bivših republika SFRJ održanom u Slovenačkoj Sežani.U toj generaciji jedan od boljih u našoj selekciji bio je Petar Milosavčević koji danas uspešno gradi svoju košarkašku karijeru u ekipi Mega Bemax iz Beograda.Pavle Babić I Andrej Nikolić članovi tadašnje selekcije trenutno igraju za KK SLoboda Užice u kvalitetnoj ligi Srbije.

Pre dve godine formirana je i muška košarkaška selekcija koja se takmiči u Drugoj Srpskoj ligi.I u protekle dve sezone ostvareni su zadovoljavajući rezultati.U obe sezone zauzeli su 4.mesto na tabeli.

Ženske košarkaške selekcije u Sevojnu su u velikom usponu.Postignuti su izuzetni rezultati sa ovim selekcijama.Pionirke Sevojna napravile su istorijski rezultat ne samo što se tiče Sevojna već celog regiona,a što se tiče ženske košarke mlađih kategorija.One su se plasirale na zvaršni turnir F8 Srbije i imaće priliku da se bore za titulu prvaka Srbije u ovom uzrastu.Pobedom u finalnoj utakmici za pobednika Zapadne Srbije savladali su ekipu ŽKK Kraljevo i plasirale se na završnicu ovog takmičenja.Finalni turnir se igra 13.14.15 maja…ali još uvek nije poznato gde će se taj turnir igrati.Još uvek nisu završeni svi baražni turniri,pa se još uvek neznaju svi učesnici..Kako naš portal saznaje mogući protivnici su im ŽKK Partizan,ŽKK C.Zvezda,ŽKK Art Basket,Žkk Ras..Od ove  4 ekipe 3 ekipe će biti učesnice završnog turnira,plus još dve ekipe iz Vojvodine,jedna iz istočne Srbije,kao i jedna iz Šumadijskog regiona…

Na ovaj završni turnir idemo da se igramo košarke!!Potrudićemo se da na najbolji način predstavimo svoj klub i svoje mesto na ovom turniru.Sam plasman na ovaj turnir za nas je veliki uspeh…11 pobeda bez ijednog poraza do sada daju nam nadu da ova ekipa može da napravi korak dalje….Vredno treniramo i spremamo se,daćemo sve od sebe …Idemo da igramo košarku!!! poručili su nam iz kluba..

Ovom prilikom moramo da napomenemo i selekciju mlađih pionira,koji su ove godine uspeli da osvoje prestižni turnir “Šampiona”.Igrali su odlično i u kvalitatnoj ligi u svom uzrastu,ali zbog nekih ne sportskih dešavanja,uskraćen im je plasman na završni trunir za pobednika Zapadne Srbije.

-Iza nas je veoma teška sezona,odigrali smo preko 80 utakmica u protekloj sezoni.Imali smo 7 takmičarskih selekcija i možemo biti zadovoljni sa ostvarenim rezultatima,a pogotovu kad sagledamo sve okolnosti,uslove za rad,organizaciju utakmica,putovanja itd.

Za obeležavanje jubileja bili smo planirali da to obeležimo na košarkaškom terenu,ali na žalost vremenske prilike nam to nisu dozvolile,a drugih mogućnosti trenutno još uvek nemamo.Pa tako ovaj jubilej pomenućemo na skroman način u nadi da ćemo idući dočekati u nekim boljim uslovima..

-Mi ovde ne stajmo pred nama su novi događaji,novi izazovi.Prvo pred nama je završni turnir za pionirke koji se igra u maju…zatim tradicionalno okupljanje generacija i veterana Sevojna koji će biti krajem maja,početkom juna.

-Idemo jako korak po korak…. a svaki korak napred je uspeh!! rekao nam je trener Duško Mićić

 

 

,

 

Advertisement

You May Also Like

Fudbal

Aleksandar Petrović fudbalski trener iz Sevojna jesenji je prvak u omladinskoj ligi Srbije sa ekipom FK Brodarac Beograd. Svoje prve fudbalke korake napravio je...

Vesti

Sevojno je Gradska opština sa jednom Osnovnom školom “Aleksa Dejović” koja je dolaskom Vlada Živanovića doživela renesansu. Njegovim trudom i zalaganjem u našem mestu...

Fudbal

Svoje prve golmanske korake napravio je u FK Sevojnu,zatim prelazi u ekipu FK Slobode.Njogov talenat prepoznali su ljudi iz superligaša iz Beograda FK Čukarički....

Basket

Andraj Nikolić i Danilo Blagojević (2006) pioniri KK Sevojno Atria prethodnog vikenda bili su na reprezentativnom treningu u Kragujevcu. Svojim dosadašnjim igrama privukli su...

Copyright © 2020 Magazin Sevojno City.