Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

5G REPETITOR POSTAVLJEN U SEVOJNU??

Na placu salona nameštaja,,Atlas” osvanuo je 5G repetitor.Vlasnik ove firme u saradnji sa N.N licem postavio je repetitor sa tehnologijom koja još nije ispitana.

5G tehnologija dolazi s povećanim izlaganjem zračenju radio-frekvencija

Ti milimetarski valovi (MMW-i) koje koristi 5G mreža mogu prenositi velike količine podataka u vrlo kratkom vremenskom roku. Ali na manjim razdaljinama, također drugi veliki problem je taj da se signal loše prenosi kroz čvrste materijale.

To znači da će biti potrebne velike količine odašiljanja MMW-a.

Iako je domet radio talasa 5G mreže nekih 150-200 metara, pitanje je vremena kada će početi da postavljaju sve ostale repetitore na sličnoj razdaljini i svi ćemo biti okruženi tom vrstom zračenja.

Povećano odašiljanje vodi do povećanog kapaciteta, tako da se jačina elektromagnetskog  zračenja može jedino povećati. Zabrinutost je da, s obzirom na ono što znamo o radiofrekventnom zračenju, ovo obvezno povećanje izloženosti okoline EM zračenju dovest će do povećanja zdravstvenih rizika.

Velik broj istraživanja ukazao je na štetne učinke na zdravlje MMW frekvencija koje se koriste u 5G tehnologiji.

Više od 180  doktora iz 35 zemalja je preporučilo privremenu zabranu uvođenja 5G tehnologija sve dok se njezini potencijalni štetni učinci na ljudsko zdravlje i okolinu u potpunosti ne utvrde od strane nezavisnih institucija.

Da li su rukovodeći ljudi u našoj gradskoj opštini upoznati sa ovim projektom?Ko je izdao dozvolu za postavljanje istog?Pozivamo nadležne da hitnom intervencijom zabrane dalje radove,i oduzme dozvolu za postavljanje.

ZDRAVLJE NAŠE DECE NEMA CENU,KAO I ZDRAVLJE GRAĐANA SEVOJNA!A gazda posustalog giganta,neka pronađe drugi način da za sebe obezbedi novac!

ODGOVORA DO DANAS NEMA!!

 

ionfo/foto priv.arhiva

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

You May Also Like

Basket

Sevojnički košarkaši u rezimeu upravo završenog jesenjeg dela sezone kažu da su rezultati zadovoljavajući, a najviše razloga za slavlje imaju pioniri koji su dosadašnji...

Sport

U Požegi održan karate turnir “Požega Open 2019”.Učestvovalo je oko 200 takmičara iz 25 klubova. KK UNILINE je sa svojih 12 takmičara kući vratio sa...

Uncategorized

Slobodan Grbić član veća grada Užica svojim prisustvom podržao je mlade sportiste iz Sevojna i njihove trenere. Za naš portal Grbić je izjavio: –Na...

Basket

Na finalnom turniru za kadete održanom u Prijepolju košarkaši Sevojna osvojili su srebrnu medalju. U polufinalu su u veoma teškoj utakmici savladali vršnjake iz...

Copyright © 2020 Magazin Sevojno City.