Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fudbal

70 GODINA FUDBALSKOG KLUBA SEVOJNO

2.avgusta fudbalski klub Sevojno napuniće jubilarnih 70 godina  svog postojanja.

Povodom ovog jubileja biće završena i monografija kluba,a kada se steknu uslovi u kulturnom centru biće organizovana i izložba fotografija koje svedoče o proteklom vremnu.

„ Od kluba radnika do evropskog Sevojna „ naziv je monografije autora Dragana Stambolića bivšeg fudbalera i fudbalskog trenera, koja na 320 strana opisuje istorijat i put sevojničkog kluba od osnivanja do danas. Period od 1950. Do 2020.

Opisan je detaljno uz podatke o svim fudbalerima koji su prosli kroz Fudbalski klub Sevojno, svim odigranim utakmicama, usponima i padovima o čemu svedoce I fotografije.

Najveći uspeh kluba u svojoj istoriji je učešće u Euro kupu,čuvene utakmice protiv francuskog LILA.Najveći uspeh na domaćoj sceni je igranje u Super Ligi kao i pobeda u polufinalu kupa nad Crvenom Zvezdom rezultatom 2-1.

Pobedonosni i istorijski gol postigao je Kamberović u samoj završnici mača.Plasmanom u finale kupa ekipa Sevojna je izborila učešće na međunarodnoj sceni.

Kada se steknu uslovi obaviće se zvanična promocija monografije koja je zahvaljujući Draganu Stamboliću Meriju konačno uspela da vidi svetlost dana.

Zahvaljujemo se gospodinu Stamboliću za ovakvo jedno nasleđe koje ostavlja generacijama koje dolaze iza svih nas!

info/foto Magazin Sevojno
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

You May Also Like

Basket

Andraj Nikolić i Danilo Blagojević (2006) pioniri KK Sevojno Atria prethodnog vikenda bili su na reprezentativnom treningu u Kragujevcu. Svojim dosadašnjim igrama privukli su...

Basket

Sevojnički košarkaši u rezimeu upravo završenog jesenjeg dela sezone kažu da su rezultati zadovoljavajući, a najviše razloga za slavlje imaju pioniri koji su dosadašnji...

Fudbal

FK SEVOJNO VEĆ DUGO VREMENA POSTOJI,A MI VAS PODSEĆAMO NA JEDNU SPECIFIČNU EKIPU . Jelisavčić,Misailović,Radivojević,Bosiljčić,Rosić,Anđić,Leković,dok.Milivojević,Radovanović,Đokić,trener Berić,Miličević,Bućić,pom.trener Đukić,Vasiljević,Ostojić,Bogosavljević,Nikolić,Marić,Palurović,Timotijević,Đukanović Ova ekipa je nastupala u srpskoj ligi...

Uncategorized

Slobodan Grbić član veća grada Užica svojim prisustvom podržao je mlade sportiste iz Sevojna i njihove trenere. Za naš portal Grbić je izjavio: –Na...

Copyright © 2020 Magazin Sevojno City.