Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

GOSPODO DA LI NAŠI SPORTISTI ZASLUŽUJU BOLJI TRETMAN

Na gradskoj skupštini nedavno održanoj u gradskoj opštinini Sevojno,članovi ovog tela izglasali su rebalans budžeta.Tačniji da budemo povećan je budžet  za 1,6 miliona dinara.Prilikom ovog rebalansa i izjava pojedninih članova postavljamo javno pitanje ovoj gospodi.

-DA LI SPORTISTI IZ SEVOJNA ZASLUŽUJU BOLJI TRETMAN,SA OBZIROM DA SU PRILIKOM OVOG REBALANSA IZUZETI ZA DODLU VEOMA NEOPHODNIH SREDSTAVA ZA NJIHOVO FUNKCIONISANJE

Ovo pitanje postavljamo jer su nam veoma nejasna dešavanja.Imate samo dve nadležnosti  sport i kulturu.a i njih iz samo vaših razloga gurate u granice egzinstencije.

Sevojno, mesto u kom se 400 do 500 dece bavi sportom, nema od infrastrukture sportske ništa!

Dva giganta industrijska Valjonica Bakra i Aluminijuma iako zagađuju ovo malo mesto za ovo mesto nisu ništa korisno uradili…ili ih to niko sa pozicija nije ni pitao?

Stadion je jedini sportski objekat, koji koristi FK Sevojno koje je srozano na niske grane zahvaljujući nekim ljudima. Vodi i dan danas veliku borbu za svoje postojanje.Gradski klubovi imaju daleko veće budžete.a takmiče se u istom rangu takmičenja,a naš klub zavisi od vaše milostinje,jer ste i ovog puta svojom odlukom to pokazali.

Deca koja treniraju u FK Sevojnu tokom leta imaju iole neke uslove za rad, Al već u zimskom periodu nemaju. Da li je mogao neko da napravi balon sa veštačkom travom za tu decu?

Verovatno je i mogao, Al opet niko uticajan nije to želeo ni gurao… Da li Sevojno u kom trenira 200 košarkaša nema ni jednu salu u kojoj ta deca mogu da treniraju i igraju svoje utakmice?

Neko će reći ima gradi se, al ta sala je Osnovne škole koja može da kaže ne damo i šta onda? A ista ta sala sada je trenutno prazna i čeka da se neko smiluje i otvori je,da mogu i đaci i sportisti da je koriste.

Taj rok za otvaranje je prošao odavno,valjda će konačno doći.Sva postavljena pitanja u vezi sale ne nalaze odgovore opšinara,nije u njihovoj nadležnosti.Pa gospodo kad se vi ništa ne pitate oko toga zašto onda trčkarate na snimanja,slikanja i davanja izjava za istu?

Da li je gimnastiku klub mora da se snalazi za svoje sprave da se muči da bi otišao na neko takmičenje?Deca su bila primorana da teniraju napolju na travi,a trener im je dovozio deo opreme za treninge u autu.

Da li karate klub koji ima vrhunske takmičare koje nećemo imenovati zaslužuje bolje uslove za rad? Samo su neki od pitanja na koje sigurno nećemo dobiti odgovore. A obećanja verovatno pred izbore hoćemo!

O budžetu i da ne pričamo 2300000 da li je dovoljno? Naravno da nije! Nije jer ova deca i ovi klubovi zaslužuju više u svakom pogledu!Jer na primer samo jedan gradski fudbalski klub Jedinstvo dobije od grada 2000000 dinara.

Jedina svetla dešavanja su na tom fudbalskoom stadionu, Košarkaškom školskom terenu, i školskim terenima… Čast izuzecima kao udruženju Naš Zavičaj koji pokušava da nešto priredi našim građanima uz isto skromnu pomoć, kao i turnir Memorijalni Radomir Rašo Mutavdžić za čije vreme naše malo mesto živi tih sedam dana.

Ostaje pitanje da li naši sportski klubovi zaslužuju više? Svi gradjani Sevojna će reći da, al da li tako misle oni što treba da misle o tome…

Zašto se stalno štedi na sportu i kulturi kada gospodo dobro znate da to nije udar na klubove,udruženja već udar na decu..roditelje a samim tim i na građane Sevojna.

Sa našom objavim želimo samo da ukažamo na neke delove koji bi mogli i trebali da budu bolji, nikako da se mešamo u politiku!Ali pošto svojim odlukama nanosite štetu deci i građanima Sevojna za kraj imao i par pitanja.

Verica Maričić (većnik iz oblasti zdrastva) GO Sevojno nema nadležnosti a plaća većnika?

Vladimir Sokić(većnik za komunalnu infrastrukturu)GO Sevojno nema nadležnosti,plaćen većnik,a koliko možemo sami da vidimo infrastruktura za plakanje.

Mijodrag Pejić(većnik za privredu)GO Sevojno nema nadležnosti,plaćen većnik,a o kojoj privredi se radi?

-Mladenko Marković (većnik za poljoprivedu)GO Sevojno nema nadležnosti,plaćen većnik?Stručan poljoprivednik?

Pa gospodo zašto se plaćaju ovi većnici? 5x 16000 din x 12 meseci =960 000 din.

Ovo bi značilo da može lepo da se uštedi,ali u vašim redovima a ne na štetu dece Sevojna.

Nadamo se da će doći neko bolje vreme za naše sportiste!A kako sportisti na kraju sezone sumiraju svoje rezultate,tako će i građani Sevojna sumirati vaše rezultate na sledećim izborima!I da Vas potsetimo da su vas izabrali građani Sevojna,ne da se slikate i snimate na lokalnim tv stanicama kao manekeni,već da radite u intresu građana Sevojna,a ne samo za lične intrese.

 

info/foto Magazin Sevojno/GO SEVOJNO

 

 

 

 

Advertisement

You May Also Like

Fudbal

Aleksandar Petrović fudbalski trener iz Sevojna jesenji je prvak u omladinskoj ligi Srbije sa ekipom FK Brodarac Beograd. Svoje prve fudbalke korake napravio je...

Vesti

Sevojno je Gradska opština sa jednom Osnovnom školom “Aleksa Dejović” koja je dolaskom Vlada Živanovića doživela renesansu. Njegovim trudom i zalaganjem u našem mestu...

Fudbal

Svoje prve golmanske korake napravio je u FK Sevojnu,zatim prelazi u ekipu FK Slobode.Njogov talenat prepoznali su ljudi iz superligaša iz Beograda FK Čukarički....

Basket

Andraj Nikolić i Danilo Blagojević (2006) pioniri KK Sevojno Atria prethodnog vikenda bili su na reprezentativnom treningu u Kragujevcu. Svojim dosadašnjim igrama privukli su...

Copyright © 2020 Magazin Sevojno City.