Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basket

KK SEVOJNO VICEŠAMPION SRBIJE

Isrorijski uspeh košarkaša iz Sevojna!Na održanom finalnom turniru u Vrnjačkoj banji” Basket 4 kids”u organizaciji sportkluba mlađi pioniri Sevojna osvojili su srebrnu medalju.

Ovi dečaci su kroz kvalifikacioni turnir u Novoj varoši došli u priliku da se bore za titulu prvaka države u ovom takmičenju.Imajući u obzir da su se kvalifikacioni turniri održavali u celoj Srbiji,sam plasman na finalni turnir je bio veliki uspeh.Da napomenemo da je ovaj klub nedavno  proslavio 2 godine postojanja a iza sebe ima veoma dobre rezultate.

Na turniru u Vrnjačkoj banji oni su dostojanstveno predstavili svoj klub i mesto iz kojeg dolaze.Protivnici na ovom turniru bili su im vršnjaci iz Novog Sada,Niša,Lazarevca,Zaječara,Čačka.Kada uporedimo ove gradove i naše mesto a i uslove u kojima treniraju ovo osvojeno srebro ima zlatan sjaj.

Naši dečaci su u grupnoj fazi zabeležili dve pobede,savladali su Defense iz Novog sada,jednog od glavnih favorita za osvajanje turnira.U drugoj utakmici pobedili su vršnjake iz Niša ekipu KK Trijumf.Ekipe koje se već duži niz godina takmiče u ovom takmičenju pod pokroviteljstvom sportkluba.

U finalu ovog turnira sačekala ih je ekipa KK Mladost Iz Čačka koja je bila najbolja u svojoj grupi,takmičeći se sa ekipama KK Kolubara i KK Mladost iz Zaječara.Bilo je to jedno veliko finale,sportska borba na terenu,kao i boraba u naglasavanju navijača koji su doputovali kako bi podržali svoje ekipe.

Ovoga puta košakaši Sevojna morali su da pruže ruku i čestitaju vršnjacima iz Čačka na pobedi,bili su ovog puta bolji od njih.Nisu uspeli da se plasiraju na završni regionalni turnir u Sloveniji, kao predstavnik Srbije.Posle velikog finala na njihovim licima videle su se suze,a da nisu ni svesni koliko je veliki njihov uspeh,sam plasman na turnir,i igrati finale.

Sa ovim njihovim uspehom na košarkaškoj mapi Srbije,sa ponosom upisano je ime KK Sevojno.Tima iz mesta od 7000 stanovnika,sa selekcijom dečaka iz jedne škole,tri odeljenja,koji treniraju na otvorenom,ili školskoj sali u kojoj uslova skoro da nema.Ovaj uspeh je još jedan pokazatelj da nadležni moraju da se posvete više deci i sportu i da im omoguće bolje uslove za rad.

Za dve godine postojanja deca iz SU Sevojno beleže dobre rezultate,što je dokaz da se u ovom udruženju ozbiljno radi sa decom,i da trud i rad dobijaju svoja zaslužena odlikovanja.Da trojica trenera koja rade sa decom daju sve od sebe kako bi svoje znenje preneli njima,kako bi postali pravi sportisti,pravi ljudi..

Ove dečake narednog vikenda očekuje i međunarodni turnir”Šampiona” gde će svoje umeće i znanje pod koševima odmeriti sa vršnjacima iz Makedonije,Rumunije.Bosne,Crne gore…Još  jedna prilika za postizanje novog uspeha,osvajanje novih medalja,i novih priznanja.

Deco draga glavu gore,Vi ste naši Šampioni,pobednici,Ponos Sevojna!!Još jednom veliko Bravo za sve Vas,kao i za Vaše trenere!!

 

info/foto Magazin Sevojno

 

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Magazin Sevojno, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Magazin Sevojno  će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

You May Also Like

Fudbal

Aleksandar Petrović fudbalski trener iz Sevojna jesenji je prvak u omladinskoj ligi Srbije sa ekipom FK Brodarac Beograd. Svoje prve fudbalke korake napravio je...

Vesti

Sevojno je Gradska opština sa jednom Osnovnom školom “Aleksa Dejović” koja je dolaskom Vlada Živanovića doživela renesansu. Njegovim trudom i zalaganjem u našem mestu...

Fudbal

Svoje prve golmanske korake napravio je u FK Sevojnu,zatim prelazi u ekipu FK Slobode.Njogov talenat prepoznali su ljudi iz superligaša iz Beograda FK Čukarički....

Basket

Andraj Nikolić i Danilo Blagojević (2006) pioniri KK Sevojno Atria prethodnog vikenda bili su na reprezentativnom treningu u Kragujevcu. Svojim dosadašnjim igrama privukli su...

Copyright © 2020 Magazin Sevojno City.