Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

MAGAZIN SEVOJNO I PRVAKINJA SRBIJE DIJANA JANKOVIĆ

Streljaštvo u Sevojnu: Dijana Janković osvojila dve zlatne medalje na Prvenstvu Srbije

Na nedavno održanom Prvenstvu Srbije u kategoriji vazdušno oružje B programa, članovi Streljačkog kluba  „Aleksa Dejović“  osvojili su pet pojedinačnih medalja i oba ekipna zlata u ženskoj konkurenciji.  Zasluga za ovaj uspeh pripada mladim strelcima Jeleni Todorović. Mariji Smiljanić, Sandri Glibetić, Nemanj Mitroviću, dok je  Dijana Janković osvojila dva prva mesta u discipline vazdušni pištolj u kategoriji kadetkinje i mlađe juniorke.

Dijana je učenica osmog razreda OŠ “Aleksa Dejović” u Sevojnu i streljaštvom se bavi 4 godine.Samo nekoliko dana nakon takmičenja, na kom je proglašena za junakinju najzanimljivijeg  dela takmičenja, na kratko smo razgovarali sa Dijanom.

Kakav je osećaj biti prvak Srbije ?

—Neverovatan, čini mi se kao da se to događa nekom drugom, zato  i deluje da se svi oko mene više raduju od mene. Treba mi malo vremena…

Koliko medalja si osvojila do sada?

—U dve discipline, vazdušni pištolj i vazdušna puška, osvojila sam 23 medalje. Za to sam zahvalna trenerima u mom klubu. Nije dovoljno samo dolaziti na treninge.

Uspevaš li da uskladiš obaveze?

—Da. Svakodnevno treniram ali moj uspeh u školi je nekad vrlo dobar a nekad odličan. Mnogo volim streljaštvo pa mi nije teško.

Šta planiraš za dalje školovanje?

—Želim da upišem medicinsku školu.

Možeš li da zamisliš sebe kao reprezentativku ?

—Prerano je da razmišljam o tome.Za sada samo želim da nastavim da se bavim streljaštvom i da postižem dobre rezultate..

Imaš li idola u ovom sportu?

—Ne, nemam i smatram da niko ne treba da ima. Jednostavno se radujem i poštujem uspehe drugih koji se bave streljaštvom, jer znam koliko truda, rada i vremena je potrebno za svako takmičenje i svaku osvojenu medalju.

Dvostruka šampionska titula Dijane Janković nije iznenađenje obzirom da Streljački klub „Aleksa Dejović“  iz Sevojna ima iza sebe više od 60 godina tradicije i uspeha. Mnogi članovi ovog kluba su predstavljali Sevojno, Užice i Srbiju na evropskim i svetskim takmičenjima, pa i na Olimpijskim igrama,  sa kojih su donosili pehare, medalje i nagrade. Sudeći po sadašnjim generacijama- tako će biti i ubuduće.

 

INFO MAGAZINSEVOJNO-FOTO PRIVATNA ARHIVA

 

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Magazin Sevojno, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Magazin Sevojno će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

You May Also Like

Basket

Andraj Nikolić i Danilo Blagojević (2006) pioniri KK Sevojno Atria prethodnog vikenda bili su na reprezentativnom treningu u Kragujevcu. Svojim dosadašnjim igrama privukli su...

Fudbal

FK SEVOJNO VEĆ DUGO VREMENA POSTOJI,A MI VAS PODSEĆAMO NA JEDNU SPECIFIČNU EKIPU . Jelisavčić,Misailović,Radivojević,Bosiljčić,Rosić,Anđić,Leković,dok.Milivojević,Radovanović,Đokić,trener Berić,Miličević,Bućić,pom.trener Đukić,Vasiljević,Ostojić,Bogosavljević,Nikolić,Marić,Palurović,Timotijević,Đukanović Ova ekipa je nastupala u srpskoj ligi...

Vesti

Sevojno je Gradska opština sa jednom Osnovnom školom “Aleksa Dejović” koja je dolaskom Vlada Živanovića doživela renesansu. Njegovim trudom i zalaganjem u našem mestu...

Basket

Bivši član KK Sevojno Peter Milosavčević pozvan je na mini pripreme reprezentacije Srbije u košarci za uzrast 14-15 godina.Pripreme se održavaju u Beogradu od...

Copyright © 2020 Magazin Sevojno City.