Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

MAGAZIN SEVOJNO I PRVAKINJA SRBIJE DIJANA JANKOVIĆ

Streljaštvo u Sevojnu: Dijana Janković osvojila dve zlatne medalje na Prvenstvu Srbije

Na nedavno održanom Prvenstvu Srbije u kategoriji vazdušno oružje B programa, članovi Streljačkog kluba  „Aleksa Dejović“  osvojili su pet pojedinačnih medalja i oba ekipna zlata u ženskoj konkurenciji.  Zasluga za ovaj uspeh pripada mladim strelcima Jeleni Todorović. Mariji Smiljanić, Sandri Glibetić, Nemanj Mitroviću, dok je  Dijana Janković osvojila dva prva mesta u discipline vazdušni pištolj u kategoriji kadetkinje i mlađe juniorke.

Dijana je učenica osmog razreda OŠ “Aleksa Dejović” u Sevojnu i streljaštvom se bavi 4 godine.Samo nekoliko dana nakon takmičenja, na kom je proglašena za junakinju najzanimljivijeg  dela takmičenja, na kratko smo razgovarali sa Dijanom.

Kakav je osećaj biti prvak Srbije ?

—Neverovatan, čini mi se kao da se to događa nekom drugom, zato  i deluje da se svi oko mene više raduju od mene. Treba mi malo vremena…

Koliko medalja si osvojila do sada?

—U dve discipline, vazdušni pištolj i vazdušna puška, osvojila sam 23 medalje. Za to sam zahvalna trenerima u mom klubu. Nije dovoljno samo dolaziti na treninge.

Uspevaš li da uskladiš obaveze?

—Da. Svakodnevno treniram ali moj uspeh u školi je nekad vrlo dobar a nekad odličan. Mnogo volim streljaštvo pa mi nije teško.

Šta planiraš za dalje školovanje?

—Želim da upišem medicinsku školu.

Možeš li da zamisliš sebe kao reprezentativku ?

—Prerano je da razmišljam o tome.Za sada samo želim da nastavim da se bavim streljaštvom i da postižem dobre rezultate..

Imaš li idola u ovom sportu?

—Ne, nemam i smatram da niko ne treba da ima. Jednostavno se radujem i poštujem uspehe drugih koji se bave streljaštvom, jer znam koliko truda, rada i vremena je potrebno za svako takmičenje i svaku osvojenu medalju.

Dvostruka šampionska titula Dijane Janković nije iznenađenje obzirom da Streljački klub „Aleksa Dejović“  iz Sevojna ima iza sebe više od 60 godina tradicije i uspeha. Mnogi članovi ovog kluba su predstavljali Sevojno, Užice i Srbiju na evropskim i svetskim takmičenjima, pa i na Olimpijskim igrama,  sa kojih su donosili pehare, medalje i nagrade. Sudeći po sadašnjim generacijama- tako će biti i ubuduće.

 

INFO MAGAZINSEVOJNO-FOTO PRIVATNA ARHIVA

 

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Magazin Sevojno, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Magazin Sevojno će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

You May Also Like

Fudbal

Aleksandar Petrović fudbalski trener iz Sevojna jesenji je prvak u omladinskoj ligi Srbije sa ekipom FK Brodarac Beograd. Svoje prve fudbalke korake napravio je...

Fudbal

Svoje prve golmanske korake napravio je u FK Sevojnu,zatim prelazi u ekipu FK Slobode.Njogov talenat prepoznali su ljudi iz superligaša iz Beograda FK Čukarički....

Vesti

Sevojno je Gradska opština sa jednom Osnovnom školom “Aleksa Dejović” koja je dolaskom Vlada Živanovića doživela renesansu. Njegovim trudom i zalaganjem u našem mestu...

Basket

Andraj Nikolić i Danilo Blagojević (2006) pioniri KK Sevojno Atria prethodnog vikenda bili su na reprezentativnom treningu u Kragujevcu. Svojim dosadašnjim igrama privukli su...

Copyright © 2020 Magazin Sevojno City.