Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basket

NOVOGODIŠNJI INTERVJU SA DUŠKOM MIĆIĆEM SU “SEVOJNO”

Kakve utiske nosite iz 2020. godine?

Trenutno stanje koje se dešava u vezi sa Korona virusom na neki način nas tera da je glavna tema cele godine ovaj virus. Početkom godine nismo ni slutili šta nas čeka, radili smo i spremali se za drugi deo sezone i počeli ga. Međutim usledio je ubrzo prekid svih aktivnosti, pa opet iz početka uz dosta trzavica do dana današnjeg. To su neki loši utisci koje nosimo iz 2020.

Da li je bilo lepih stvari?

-Pored svega ovog lošeg bilo je i lepih sigurno, počeću od toga da smo pored Petra Milosavčevića još jednog igrača Pavla Babića rođenog 2006.godine afirmisali za Megu iz Bg, što je dokaz da se dobro radilo. Sala koju čekamo dugo vremena konačno se privela kraju, ostali su još rekviziti. Sredinom godine oformili smo seniorski tim koji u Sevojnu nije postojao dugo godina. Dobili smo i nove potencijalne reprezentativce, Nikolića, Blagojević, Spasojevića, Erić i Andrić od dečaka, a od devojčica Jovičić, Pantović,Ostojić, Nikolić, Mirković, Ilić, Erić… I ovo je jedan znak da smo na dobrom putu. Istakao bih još da smo stručni kadar digli na viši nivo Branko Rajevac je priključen seniorskom timu i mnogo nam znači njegovo iskustvo, za kondicioni deo angažovali smo Predraga Vasiljević, angažovanje Igora Šapića podmladili smo stručni kadar koji još čine Živko Skoković i Nebojša Cvijović. Klub je otvorio klupsku teretanu… Nije baš sve tako loše bilo za nas u 2020.

U čemu Vas je poremetio virus Korona?

-Iskreno u mnogo čemu, mi smo u periodu od proleća pa do jeseni angažovani na terenu maksimalno sa raznim događajima i turnirima, sve to za naš klub i zajednicu znači mnogo. Takmičenja koja igramo, igramo bez prisustva publike što je malo i tužno, a naši navijači nam nedostaju.

I dalje svoje utakmice igramo na gostujući terenima jer sala u Sevojnu nije gotova. Sve nas je to poremetio i usporio u našem napretku al se borimo.

Da li imate još nešto da istaknete važno za Vaš klub?

-Istakao bi da ove sezone što sa seniorskom ligom što sa ligama mlađih kategorija KK Sevojno se takmičio sa deset ekipa. To je rekord od kad postoji košarka u Sevojnu. Moje kolege na koje sam ponosan i ja odradili smo veliki posao u teškim uslovima. Isto tako Košarkaški kamp Golden pine uspeli smo i ove godine da realizujemo sa našim prijateljima koji nam dolaze već četiri godine. Bio je to jedan specifičan kamp gde su na kraju svi bili zdravi a odradjen je veliki posao. Na Zlatiboru smo pobegli od svakodnevnice i družili se i igrali.

Kakav je plan za sledeću godinu?

-Kao prvo da budemo svi zdravi i da završimo sva takmičenja koja smo počeli kao i da konačno zaigramo u Sevojničkoj sali i pred našom publikom. Da se seniorska ekipa digne na viši nivo, da iz juniorskog i kadetskog pogona imamo što više igrača za seniorsku ekipu.

Plan nam je da i pionirska muška i ženska ekipa koje igraju kvalitetnu ligu iako oslabljeni naprave što bolji rezultat, a isto tako da ostale mlađe kategorije počevši od sjajnih mlađih pionira i pionirki, kao škola košarke dignemo na veći nivo.

Isto bi voleo da se odbojkaška selekcija vrati normalnom radu jer je zbog Korone virusa to poremećeno. Naravno i da u školici sporta  ima što više dece koja će  stručnim radom biti uvođena u svet sporta.

Šta bi istakli za kraj našeg razgovora?

-Želeo bi da se zahvalim svima koji pomažu Sportsko udruženje, Direktorki škole Ireni Drndarević na ustupljenim terminima za treniranje, kao i Domu učenika Petar Radovanović i Medicinskoj školi što su nam dali termine za seniorsku i juniorsku ekipu, kao i JP Veliki Park koji nam izlazi u susret za odigravanje utakmica.

Isto bi se zahvalio Gradskoj Opštini Sevojno koja nam pomaže sa budžetom a nadam se da će u sledećoj godini to biti na većem nivou. Svim sponzorima veliko hvala što i u ovom teškom vremenu pomažu naš klub, Atria Keramika, Dratex, Rojal Sjaj, Din Sev, MB Proplast, Kristal, Sportskoj opremi Sportex, Auto Centru, Bravo Stefu kao i svim medijima koji prate naš klub Magazinu Sevojno, Oglasnoj tabli, Tv 5 i Tv Lavu…

Želimo svim našim članovima, njihovim porodicama, prijateljima kluba, saradnicima, navijačima, Srećnu Novu godinu. Da u njoj budu pre svega zdravi a sve ostalo će samo doći!

Vaše Sportsko udruženje “Sevojno”

 

info/foto Magazin Sevojno

Advertisement

You May Also Like

Fudbal

Aleksandar Petrović fudbalski trener iz Sevojna jesenji je prvak u omladinskoj ligi Srbije sa ekipom FK Brodarac Beograd. Svoje prve fudbalke korake napravio je...

Fudbal

Svoje prve golmanske korake napravio je u FK Sevojnu,zatim prelazi u ekipu FK Slobode.Njogov talenat prepoznali su ljudi iz superligaša iz Beograda FK Čukarički....

Vesti

Sevojno je Gradska opština sa jednom Osnovnom školom “Aleksa Dejović” koja je dolaskom Vlada Živanovića doživela renesansu. Njegovim trudom i zalaganjem u našem mestu...

Basket

Andraj Nikolić i Danilo Blagojević (2006) pioniri KK Sevojno Atria prethodnog vikenda bili su na reprezentativnom treningu u Kragujevcu. Svojim dosadašnjim igrama privukli su...

Copyright © 2020 Magazin Sevojno City.