Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

OŠ,,ALEKSA DEJOVIĆ”JEDNOSMENSKI RAD U KRVAVCIMA

Od 1. septembra u Osnovnoj školi “Aleksa Dejović” u izdvojenom odeljenju u Krvavcima  počeće realizacija jednosmenske nastave. Škola je dobila od Ministarstva prosvete oko 40 različitih modela kako može da se realizuje, kombinuje ili osmisli novi model nastave. U jednoj grupi ili razredu odvijaće se jednosmenski rad jer je nemoguće u pilot projektu napraviti obuhvat sve dece i nastavnika.

-U Krvavcima ćemo uraditi anketiranje roditelja i dece koja žele da učestvuju u jednosmenskom radu. To praktično znači da posle nastave mogu da urade domaći zadatak, da imaju pauzu za ručak i odmor, radionice iz različitih predmeta, ambijentalnu nastavu, uključivanje roditelja. A ako roditelji ne žele njihova deca neće ostajati posle nastave – rekao je direktor Vlade Živanović.

Za one koji su zainteresovani deca će ostajati do 16 časova u školi. Na početku očekuju “rezervisanost” ali se nadaju da će izbor aktivnosti biti model koji će kasnije koristiti cela škola u svom radu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja doneće pravilnik o jednosmenskom radu koji će zakonski regulisati izabrani model i aktivnosti u školi.

Postojeća fiskulturna sala od 180 kvadrata biće adaptirana u učionički prostor kako bi se stvorili uslovi za prelazak na jednosmenski rad. Planovi su ukoliko budu obezbeđena sredstva da se to uradi za godinu dana.

-Budući jednosmenski rad u matičnoj školi olakšao bi deci i nastavnicima, ali i roditeljima. Prelazak na jednosmenski rad ne samo da je planiran Strategijom 2020. godine već je model u savremenom načinu obrazovanja – zaključio je direktor Živanović.

 

INFO/FOTO https://www.infoera.rs/

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

You May Also Like

Basket

Andraj Nikolić i Danilo Blagojević (2006) pioniri KK Sevojno Atria prethodnog vikenda bili su na reprezentativnom treningu u Kragujevcu. Svojim dosadašnjim igrama privukli su...

Fudbal

FK SEVOJNO VEĆ DUGO VREMENA POSTOJI,A MI VAS PODSEĆAMO NA JEDNU SPECIFIČNU EKIPU . Jelisavčić,Misailović,Radivojević,Bosiljčić,Rosić,Anđić,Leković,dok.Milivojević,Radovanović,Đokić,trener Berić,Miličević,Bućić,pom.trener Đukić,Vasiljević,Ostojić,Bogosavljević,Nikolić,Marić,Palurović,Timotijević,Đukanović Ova ekipa je nastupala u srpskoj ligi...

Vesti

Sevojno je Gradska opština sa jednom Osnovnom školom “Aleksa Dejović” koja je dolaskom Vlada Živanovića doživela renesansu. Njegovim trudom i zalaganjem u našem mestu...

Basket

Bivši član KK Sevojno Peter Milosavčević pozvan je na mini pripreme reprezentacije Srbije u košarci za uzrast 14-15 godina.Pripreme se održavaju u Beogradu od...

Copyright © 2020 Magazin Sevojno City.