Connect with us

Hi, what are you looking for?

Vesti

OŠ,,ALEKSA DEJOVIĆ”JEDNOSMENSKI RAD U KRVAVCIMA

Od 1. septembra u Osnovnoj školi “Aleksa Dejović” u izdvojenom odeljenju u Krvavcima  počeće realizacija jednosmenske nastave. Škola je dobila od Ministarstva prosvete oko 40 različitih modela kako može da se realizuje, kombinuje ili osmisli novi model nastave. U jednoj grupi ili razredu odvijaće se jednosmenski rad jer je nemoguće u pilot projektu napraviti obuhvat sve dece i nastavnika.

-U Krvavcima ćemo uraditi anketiranje roditelja i dece koja žele da učestvuju u jednosmenskom radu. To praktično znači da posle nastave mogu da urade domaći zadatak, da imaju pauzu za ručak i odmor, radionice iz različitih predmeta, ambijentalnu nastavu, uključivanje roditelja. A ako roditelji ne žele njihova deca neće ostajati posle nastave – rekao je direktor Vlade Živanović.

Za one koji su zainteresovani deca će ostajati do 16 časova u školi. Na početku očekuju “rezervisanost” ali se nadaju da će izbor aktivnosti biti model koji će kasnije koristiti cela škola u svom radu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja doneće pravilnik o jednosmenskom radu koji će zakonski regulisati izabrani model i aktivnosti u školi.

Postojeća fiskulturna sala od 180 kvadrata biće adaptirana u učionički prostor kako bi se stvorili uslovi za prelazak na jednosmenski rad. Planovi su ukoliko budu obezbeđena sredstva da se to uradi za godinu dana.

-Budući jednosmenski rad u matičnoj školi olakšao bi deci i nastavnicima, ali i roditeljima. Prelazak na jednosmenski rad ne samo da je planiran Strategijom 2020. godine već je model u savremenom načinu obrazovanja – zaključio je direktor Živanović.

 

INFO/FOTO https://www.infoera.rs/

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

You May Also Like

Fudbal

Aleksandar Petrović fudbalski trener iz Sevojna jesenji je prvak u omladinskoj ligi Srbije sa ekipom FK Brodarac Beograd. Svoje prve fudbalke korake napravio je...

Vesti

Sevojno je Gradska opština sa jednom Osnovnom školom “Aleksa Dejović” koja je dolaskom Vlada Živanovića doživela renesansu. Njegovim trudom i zalaganjem u našem mestu...

Fudbal

Svoje prve golmanske korake napravio je u FK Sevojnu,zatim prelazi u ekipu FK Slobode.Njogov talenat prepoznali su ljudi iz superligaša iz Beograda FK Čukarički....

Basket

Andraj Nikolić i Danilo Blagojević (2006) pioniri KK Sevojno Atria prethodnog vikenda bili su na reprezentativnom treningu u Kragujevcu. Svojim dosadašnjim igrama privukli su...

Copyright © 2020 Magazin Sevojno City.