Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Valjaonica bakra traži da se iseli MK Strelište u Sevojnu

Streljački klub “Aleksa Dejović” korisnik MK strelišta u Sevojnu  zamoljen je od strane rukovodstva Valjaonice bakra da se iseli sa strelišta.Inače strelište se nalazi u neposrednoj blizini upravne zgrade,pored fudbalskog terena.

Streljačka družina “Aleksa Dejović” osnovana je 1955. godine.U početku su je činili radnici Valaonice bakra.Rukovodstvo družine  činili su radnici,a prvi predsednik je bio Milovan Vesnić tadašnji radnik obezbeđenja.Prvi sekretar bio je Zdravko Jakšić.

1962. godine napravljena je streljana na 50m u sastavu fudbalskog igrališta u Sevojnu.Gađanja su bila malokalibarskom puškom na 50m što je rezultiralo visokim rezultatima mađu omladinom.Strelište ima 12 mesta i na njemu su se održavala regionalmna prvenstva,kao i međurepublički i međunarodni susreti sa drugim klubovima.

Prvo zvanično takmičenje bilo je 1963.godine u sklopu radničkih igara.Na ovom takmičenju učestvovali su takmičari iz cele Jugoslavije,kao i takmičari iz inostranstva.Zahvaljujući uslovima  strelci su postizali rezultate koji su zavređivali pozive u reprezentaciju prvo Srbije a zatim i u državni tim.Na ovom strelištu organizovana su razna državna prvenstva.Poznata je odlična organizacija prvenstva Jugoslavije 1975.godine na kome je učestvovalo 313 strelaca iz svih republika i pokrajina.

Od 1985.godine reprezentacija Jugoslavije se nije mogla zamisliti bez 2-3 strelca iz ove družine.Klub je od 1992.godine do dan danas osvojio preko 70 titula prvaka Srbije,Jugoslavije.A njihovi strelci preko 80 titula državnih prvaka u pojedinačnoj konkurenciji.

Pečat svim uspesima ovog udruženja dali su braća Zlatići Aleksandar i Andrija.Mlađani Andrija je od 1996.godine  pa do OI u Londonu  2012.godine osvojio 20 titula za prvaka Sveta,Evrope,olimpijku medalju u Londonu.Proglašavan je 4 puta za najboljeg strelca sveta i imao je 3 svetska rekorda MK i vazdušnim pištoljem.

Andrija Zlatić i njegov trener Pavle Zlatić dobitnici su najvećeg priznanja u sportu”Majsku nagradu sportskog saveza Srbije” 2010.godine.

I na kraju pre izvesnog vremena i pored ovakvih uspeha i rezultata dobili su poziv od rukovodstva “Valjaonice bakra”da se isele iz objekta MK strelišta u Sevojnu.U prostoru koji čine tri veća objekta nalazi se oko 25 kubika čelične opreme,preko 150 oružija raznih kliabara kao i municije.Preostaje im u narednih 10 dana da pokušaju da pronađu rešenje nastale situacije kako bi reprezentativci iz ovoga kluba imali gde da treniraju.

 

 

info/foto privatna poruka portalu

 

Uslovi korišćenja: Internet sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu: Sadržaj), jesu autorsko pravo ili vlasništvo Portala Magazin Sevojno, ili su na internet sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez pisane dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Portal Magazin Sevojno  će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

You May Also Like

Fudbal

Aleksandar Petrović fudbalski trener iz Sevojna jesenji je prvak u omladinskoj ligi Srbije sa ekipom FK Brodarac Beograd. Svoje prve fudbalke korake napravio je...

Fudbal

Svoje prve golmanske korake napravio je u FK Sevojnu,zatim prelazi u ekipu FK Slobode.Njogov talenat prepoznali su ljudi iz superligaša iz Beograda FK Čukarički....

Vesti

Sevojno je Gradska opština sa jednom Osnovnom školom “Aleksa Dejović” koja je dolaskom Vlada Živanovića doživela renesansu. Njegovim trudom i zalaganjem u našem mestu...

Basket

Andraj Nikolić i Danilo Blagojević (2006) pioniri KK Sevojno Atria prethodnog vikenda bili su na reprezentativnom treningu u Kragujevcu. Svojim dosadašnjim igrama privukli su...

Copyright © 2020 Magazin Sevojno City.